erdei kempingezes

rovid beszamolo egy rovid turarol.

 

egy baratom felhivott, hogy mi a tervem holnapra, mondom semmi, miret? (ekkor mar sejtettem, hogy tervez valamit) mondja, hogy halotta hetvegere hideget mondtak es szeretne kiprobalni az uj teli halozsakjat, rajtam ne muljon, irany wales.

egy regi jol bevalt erdei kempingbe mentunk ami a glyn y mul farmhoz tartozik, akit erdekel:

https://glynymulfarm.co.uk/

szoval gyors egyeztetes es pakolas utan masnap reggel mar uton is voltunk.

igazan szep derus idonk volt, hideg de napos es legalabb nem esett, bar egy kis ho johetett volna.

kezdtuk a satrak, ponyvak felallitasaval. en csak egy egyszeru lean to menedeket csinaltam egy 3x3m-es ponyvabol. esotol nem tartottam es a tuz melett terveztem aludni.

a haver srac egy satorteto vagy A frame nevu formaciot valasztott, o is 3x3-as ponyvat hasznal mig a baratnoje egy jack wolfskin satrat hasznalt  https://www.jack-wolfskin.co.uk/gossamer/3000433-4130.html

miutan felalitottuk a ponyvakat, satrat, nekialltunk a szokasos teendoknek, tuz, kaja, jokedv.

fozeshez a jol bevallt upside down tuzet hasznaltuk, gyors faronk hasogatas utan mar egett is a tuz es keszult a vacsora. elokerult minden ami egy finom kinti vacsorahoz kell. sonka, kolbasz, szalonna, csakis a legszuksegesebbek!

vacsora elott es utan is hodoltam egyik kedvenc idotoltesemnek, kanal faragas. hideg idoben mikor az embernek nincs kedve elmozdulni a tabortuz mellol sokmindenre van am lehetoseg:) a fa farigcsalas  (feleseg hianyaban) az egyik ilyen dolog. szemely szerint kanalakat szeretek faragni, neha apro nyaklanc medalokat. szamomra elvezetes es nagyon relaxalo idotoltes, kint az erdobe a tuz melett orakon keresztul kepes vagyok faragni.

aztan mint aki jol vegezte dolgat csak hatradoltem kenyelmesen es elveztem a tuzet mig le nem fekudtem.

en egy hovisszaveros ponyvat terittem a foldre arra ment a matracom es a halozsak a sajat keszitesu halozsak belsovel amit egy fleece takarobol varrtam, a tuz pedig tolem kb 1,5m tavolsagra egett majdnem egesz este. tokeletesen melegen tartott ez a kombinacio.

reggel hamuba sult pogacsa helyett hamuba sult krumpli volt jofele hazikolbasszal!

aztan taborbontas es irany haza.

egy rovid, spontan jellegu kintalvas volt ami pont a spontan jellegebol adodoan nagyon elvezetes volt, nem kell mindig elore tervezni!